Canabis ascuns într-un fals convoi umanitar către Ucraina. 30 de persoane, arestate în Spania

Data actualizării: Data publicării:
Canabis descoperit in convoi umanitar
În loc de provizii și ajutoare în cutii erau plante de canabis. Foto: Profimedia Images

O rețea de traficanți de droguri a fost destructurată, luni, de Garda Civilă Spaniolă după ce într-un așa zis convoi umanitar pentru Ucraina s-au descoperit cantități importante de canabis. Plantele, ascunse în "provizii şi ajutor umanitar cu destinaţia Ucraina" ar fi trebuit să ajungă în mai multe țări europene, relatează AFP.

Operațiunea Gărzii Civile Spaniole s-a desfășurat în mai multe orașe din Andaluzia, printre care Sevilla, Malaga şi Granadași a dus la reținerea a 30 de persoane.

Suspecţii, de naţionalitate spaniolă, ucraineană, germană şi marocană, se aprovizionau "din plantaţii de canabis răspândite pe teritoriul andaluz", a precizat Garda Civilă într-un comunicat.

Pentru a-şi exporta marfa, "ei o ascundeau în cutii de carton" pe care le prezentau ca "provizii şi ajutor umanitar cu destinaţia Ucraina", se arată în comunicat.

În acest scop, a fost creată o falsă "caravană de solidaritate", cu furgonete înmatriculate în Ucraina. Traficanţii "considerau astfel că pot trece neobservaţi prin controalele poliţiei şi pe la frontiere", subliniază comunicatul.

În cadrul operaţiunii, au fost confiscaţi aproape 800.000 de euro, precum şi şase arme de foc şi 2.500 de plante de canabis, conform Gărzii Civile.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri