Canada îşi menţine ambasada la Tel Aviv

Data actualizării: Data publicării:
justin trudeau getty
Foto: Guliver/GettyImages

Ambasada Canadei în Israel va rămâne la Tel Aviv. Anunțul a fost făcut de premierul candian, Justin Trudeau, informează news.ro.

justin trudeau getty
Justin Trudeau / FOTO: Guliver / Getty Images

„Noi nu ne vom muta ambasada la Ierusalim”, a declarat Trudeau pentru televiziunile canadiene, în cadrul unei vizite oficiale în China.

Şeful Guvernului a reafirmat poziţia de neschimbat a Canadei, indiferent de prezenţa conservatorilor sau liberalilor la putere, şi anume încurajarea creării unui stat palestinian alături de cel israelian.

Guvernul liberal canadian consideră că statutul oraşului Ierusalim este necesar să fie definit printr-un acord de pace între părţi.

„Problema statutului Ierusalimului nu poate să fie rezolvată decât în cadrul unei soluţionări generale a conflictului israeliano-palestinian”, a subliniat miercuri Chrystia Freeland, ministrul canadian de Externe.

„Rămânem ferm angajaţi faţă de obiectivul unei păci drepte, globale şi durabile în Orientul Mijlociu, care include crearea unui stat palestinian care să trăiască alături de statul israelian în pace şi în securitate”, a spus ea.

Decizia preşedinteui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului a provocat un val de condamnări în lume şi violenţe în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri