Cancelarul austriac Sebastian Kurz, anchetat de procurorii anticorupție

Data publicării:
Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, portret
Sebastian Kurz. Foto: Guliver / Getty Images

Cancelarul Sebastian Kurz este anchetat de procurorii austrieci anticorupție pentru o posibilă mărturie falsă făcută în fața comisiei parlamentare ce investighează scandalul „Ibizagate”, care a dus la căderea guvernului precedent, scrie Reuters.

Kurz a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că el şi şeful său de cabinet fac obiectul unei anchete.

„Am ştiut că există o cerere legală de a spune adevărul în fața comisiei şi de aceea, evident, am răspuns mereu în mod cinstit (la întrebări)”, a adăugat el.

Kurz și membrii partidului său s-au confruntat cu legiuitorii opoziției ce fac parte din comisia de anchetă care a investigat mai multe subiecte printre care și acuzații de nepotism în numirile la companii deținute de stat. Comisia a făcut cercetări inclusiv asupra numirii în 2019 a loialistului conservator Thomas Schmid în funcția de director executiv al OBAG, holdingul care gestionează participațiile statului austriac în numeroase companii printre care și OMV.

Potrivit unor mesaje examinate de comisie, Kurz i-ar fi spus lui Schmid că va obține „tot ce ți-ai dorit”.

Procurorii Direcției pentru Probleme Economice și Corupție au confirmat investigația în curs cu privire la Kurz, notând într-un comunicat: „Este în legătură cu acuzațiile că o afirmație falsă a fost făcută în fața comisiei de anchetă Ibiza”.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri