Cancelarul Olaf Scholz, înaintea Consiliului European: România și Bulgaria ar trebui să intre în Schengen „în curând”

Data actualizării: Data publicării:
olaf scholz
Cancelarul german Olaf Scholz. Foto: Profimedia Images

Cancelarul Olaf Scholz a declarat miercuri că este în interesul Germaniei și al Europei ca restul țărilor din Balcani să adere la Uniunea Europeană. În același timp, Scholz a spus că România și Bulgaria ar trebui să intre în Spațiul Schengen „în curând”.

Vorbind în fața Parlamentului înaintea Consiliului European de la Bruxelles, Scholz a salutat relansarea discuțiilor pentru aderarea la UE cu cele șase țări din Balcanii de Vest din ultimele luni și decizia din această săptămână de a acorda Bosniei statutul de țară candidat.

„Este în interesul nostru german și european ca restul Balcanilor să devină parte a Uniunii Europene”, a spus el parlamentarilor la Berlin.

Scholz a lăudat, de asemenea, decizia de a permite Croației să se alăture Spațiului Schengen și a spus că Bulgaria și România ar trebui „să urmeze în curând”.

Austria și Olanda au blocat până acum aderarea celor două țări.

Respingerea României și Bulgariei va fi un subiect de discuție la summitul liderilor europeni de joi și vineri. Președintele Klaus Iohannis a anunțat deja că va ridica tema în Consiliul European.

Citește și „Fără cadouri pentru Putin”. Austria, condamnată dur în Parlamentul European pentru refuzul acceptării României în Schengen

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri