Video Canguri și walabii, salvați de la grădina zoologică din Harkov, bombardată de ruși. Doi angajați uciși, animale inofensive eliberate

Data publicării:
canguri
Sursa foto: Фельдман Экопарк / Facebook

Un clip video postat zilele trecute pe pagina de Facebook a grădinii zoologice din Harkov, Feldman Ecopark, arată mai mulți canguri și wallabii evacuați cu o dubă, după ce țarcurile lor au fost afectate de bombardamentelor trupelor ruse. Animalele speriate stau în spatele mașinii, cu niște fân întins pe jos. Clipul video a fost distribuit pe Twitter de ministerul de Externe ucrainean.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Astăzi se împlinește o lună de la începerea războiului și continuăm evacuarea animalelor", spune șoferul.

Țarcurile animalele au fost bombardate de mai multe ori, anunță Feldman Ecopark pe Facebook. Totodată, menționează că animalele din imagini au ajuns la destinație și sunt în siguranță, scrie Huff Post.

Harkov, al doilea mare oraș ucrainean, a fost bombardat de nenumărate ori de la începutul invaziei rusești, iar grădina zoologică nu a fost ocolită. La începutul lunii martie, doi angajați au fost uciși în timp ce hrăneau animalele, după ce n-au reușit să mai ajungă la adăpostul antiaerian, scrie BBC. Numeroase animale inofensive, precum elani și căprioare, au fost eliberate în pădurea grădinii zoologice de angajați când au început exploziile, pentru a nu se speria sau răni în țarcurile lor.

În prima dimineață a invaziei, bombardamentele armatei ruse au spart mai multe panouri de sticlă al unor țarcuri și mai multe animale au fugit, dar au fost găsite, cu excepția unor câini sălbatici.

Grădina zoologică Feldman Ecopark din Ucraina adăpostește tot felul de animale, de la papagali la urși și lupi. Majoritatea animalelor care au supraviețuit bombardamentelor au fost evacuate până acum, fiind vorba de maimuțe, păsări, broaște țestoase, alpaca și leul Simba, care a ajuns în România.

Construcția Feldman Ecopark a durat 10 ani, iar grădina zoologică a fost distrusă într-o singură zi, a spus directorul Vitaly Ilchenko, citat de BBC. Cinci rachete au lovit parcul în prima zi a invaziei ruse. Într-o imagine postată pe pagina de Facebook a grădinii zoologice, apare un obuz într-un țarc alături de animale.

276305394_2488266401308789_236055180618743135_n
Sursa foto: Фельдман Экопарк / Facebook

Grădina zoologică adăpostea peste 2.000 de exemplare de animale pe o suprafață de aproape 150 de hectare.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri