Cântărețul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru abuz sexual

Data actualizării: Data publicării:
R. Kelly
R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Foto: Getty Images

Cântărețul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru abuz sexual, relatază BBC.

În septembrie, un juriu din New York l-a condamnat pe artistul R&B, în vârstă de 55 de ani, pentru abuz sexual. Artistul, al cărui nume real este Robert Sylvester Kelly, a petrecut deja aproape trei ani după gratii.

Câștigător a trei premii Grammy, R. Kelly a fost găsit vinovat de încălcarea legii Mann, care interzice traficul de persoane interstatal în SUA.

Procurorii l-au acuzat pe Kelly de folosirea faimei și averii sale pentru a atrage victime, promițându-le că le ajută cu carierele lor muzicale. Câteva dintre acestea au depus mărturie că erau minore când el le-a abuzat sexual.

Potrivit procurorilor, artistul şi-a folosit timp de peste un sfert de secol statutul de vedetă pentru a atrage femei şi fete minore pentru sex, demonstrând o "desconsiderare crudă" faţă de victimele sale şi fără a da dovadă de remuşcare.

"Deceniile de infracţiuni ale inculpatului, par într-adevăr să fi fost alimentate de narcisism şi de credinţa că prin talentul său muzical era absolvit de orice necesitate de a-şi conforma comportamentul - indiferent cât de prădător, dăunător, umilitor sau abuziv era pentru alţii - restricţiilor impuse de lege", au susținut procurorii.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri