Carlos Șacalul își va încerca iarăși „norocul” în fața justiției franceze

Data actualizării: Data publicării:
carlos

Ilici Ramirez Sanchez, alias Carlos Șacalul, în vârstă de 68 de ani, o figură a terorismului din anii 1970-1980, va face apel în instanță, după ce a fost condamnat anul trecut a treia oară la închisoare pe viață pentru atentatul de la Dugrstore Publicis de la Paris, în 1974.

MDAmaGFzaD03ZTQ5ZjdjNWI4MDE4ZDZkMzk2NGVkNTlhMWY0ZjMyOQ==.thumb
Ilici Ramirez Sanchez

Avocatul de o viață al teroristului, Francis Vuillemin, a declarat luni că Ilici Ramirez Sanchez va cere o achitare pentru ultima sentință, transmite Deutsche Welle.

Pe 15 septembrie 1974, la Paris, la ora locală 17.10, explozia unei grenade aruncate de către un bărbat, dintr-un restaurant de la mezaninul Drugstore către galeria comercială de dedesubt, a ucis două persoane şi a rănit alte 34.

La procesul din luna martie 2017, Curtea specială cu juraţi de la Paris a dat curs - după patru ore de deliberări - solicitării din rechizitoriul avocatului general, care a cerut ca venezueleanul Ilici Ramirez Sanchez să fie condamnat la cea mai severă pedeapsă din dreptul francez.

„Toate elementele adunate în cursul anchetei converg către el”, sublinia avocatul general.

Înainte ca instanţa să se retragă să delibereze, Carlos Șacalul îi îndemnase pe judecători „să ia singura decizie corectă”.

Într-o intervenţie de aproximativ o oră şi jumătate - mult departe de cele patru-cinci ore de discursuri-fluviu pe care le susţinuse la ultimele sale procese, el avea să denunţe „absurditatea unui proces judecat la 43 de ani după fapte”.

Carlos Șacalul denunţa, de asemenea, „un sabotaj” al anchetei de către cei pe care-i considera drept avocaţi ai „anti-Franţei”, declarându-se pregătit pentru un al doilea proces în apel.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri