Casa Albă, după ce Kremlinul a anunțat că așteaptă scuze de la Biden: Președintele nu regretă că l-a numit pe Vladimir Putin „criminal”

Data actualizării: Data publicării:
preşedintele SUA, Joe Biden, şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin
Preşedintele SUA, Joe Biden, şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Colaj foto: Profimedia Images

Președintele Joe Biden nu regretă afirmația făcută cu privire la Vladimir Putin, pe care la numit „un criminal”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, joi, întrebată cu privire la subiect în contextul în care Kremlinul a anunțat că își retrage ambasadorul de la Washington „pentru consultări”, relatează Business Insider.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a fost întrebată cu subiect și predicat dacă președintele Statelor Unite regretă apelativul folosit pentru Vladimir Putin - „Nu, președintele a dat un răspuns direct la o întrebare directă”, a răspuns ea.

Joe Biden a făcut afirmația în timpul unui interviu acordat jurnalistului ABC George Stephanopoulos. Acesta din urmă l-a întrebat pe președinte dacă este de părere că Vladimir Putin „este un criminal”, la care președintele a răspuns: „Da, cred acest lucru”.

De asemenea, președintele SUA a spus că Putin „va plăti un preț” pentru încercarea de a influența alegerile prezidențiale americane din 2020.

Vladimir Putin i-a replicat lui Biden urându-i sănătate, adăugând că o spune „fără niciun fel de ironie, fără glumă”. „Cine zice, ăla e! Vedem întotdeauna caracteristiciile proprii în celălalt”, a mai spus Putin, râzând.

Kremlinul a răspuns, ulterior, la afirmațiile lui Joe Biden prin retragerea ambasadorului său la Washington, motivând cu „deteriorarea ireversibilă a relațiilor diplomatice”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri