Casa Albă, după discuțiile de la Geneva: Rusia „poate pretexta că diplomaţia nu funcţionează” şi să-şi continue acţiunile „agresive”

Data publicării:
Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, sustine o declaratie de presa
Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki. Foto: Profimedia Images

Este prea devreme să spunem dacă ruşii sunt gata să negocieze serios, a spus marţi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a doua zi după convorbirile între cele două ţări de la Geneva, care nu au dezamorsat tensiunile din jurul Ucrainei.

Moscova poate utiliza aceste discuţii pentru a pretexta că diplomaţia nu funcţionează şi să-şi continue acţiunile agresive, a spus Jen Psaki, relatează AFP, citată de Agerpres.

Relaţia NATO cu Ucraina nu priveşte decât Ucraina şi cele treizeci de ţări aliate din cadrul NATO, a repetat ea.

Moscova cere ca NATO să nu deschidă niciodată uşa Ucrainei, o solicitare considerată inacceptabilă de Washington.

Adjuncta secretarului de stat american Wendy Sherman s-a întâlnit luni, în Elveţia, cu viceministrul rus al afacerilor externe, Serghei Riabkov.

După peste şapte ore de discuţii tensionate, care nu au permis realizarea de progrese privind Ucraina, responsabilii americani şi ruşi şi-au exprimat dorinţa de a continua dialogul.

Occidentalii acuză Rusia că a comasat în aceste ultime săptămâni 100.000 de soldaţi la frontiera cu Ucraina pentru a pregăti un atac împotriva acestei ţări, ceea ce Moscova dezminte. Statele occidentale ameninţă Rusia cu sancţiuni economice grele în caz de agresiune.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri