Cașalot găsit mort, cu 150 kg de unelte de pescuit în stomac. Din cauza lor nu s-a putut hrăni și a murit în chinuri de foame

Data publicării:
casalot mort pe o plaja
Cașalot găsit mort, cu 150 kg de unelte de pescuit în stomac FOTO: Facebook/ Marine Animal Response Society

Un cașalot uriaș, de peste 14 metri lungime, a fost găsit mort, recent, în largul coastelor insulei canadiene Cape Breton. Experții în mamifere marine care i-au făcut autopsia ca să determine cauza decesului au fost șocați să descopere în stomacul balenei 150 de kilograme de unelte pentru pescuit.

La necropsia care a avut loc în urmă cu câteva zile s-a constatat că balena înghițise frânghii, plase de pescuit, ambalaje de momeală și chiar o mănușă, potrivit CBC.

Marine Animal Response Society spune că descoperirea evidențiază problema serioasă a gunoaielor și a uneltelor de pescuit abandonate în oceane.

casalot2
Cașalot găsit mort, cu 150 kg de unelte de pescuit în stomac FOTO: Facebook/ Marine Animal Response Society

„Nu am văzut personal niciodată atât de multe obiecte de acest fel într-un animal”, a declarat Tonya Wimmer, managerul Marine Animal Response Society,

Cașalotul era un mascul de peste 14 metri lungime și când a fost găsit era încă în viață, însă în stare critică. A decedat în scurt timp, iar experții spun că pur și simplu a murit de foame, din cauza obiectelor care i-au blocat stomacul.

Caşaloţii sunt deosebit de vulnerabili la gunoiul din ocean, spune Wimmer.

„Se hrănesc prin aspirarea calamarilor și a altor vietăți, de obicei la adâncime și astfel, odată cu aceste animale, ingerează și alte lucruri care se află pe fundul mării”, spune ea.

Nu este neobișnuit să fie găsite materiale plastice în stomacul animalelor, dar în acest caz cantitatea a fost incredibil de mare, a mai spus Wimmer.

„Animalul nu se mai poate hrăni din cauza plasticului și, din păcate, în cele din urmă moarte de foame, în chinuri groaznice”, a mai precizat ea.

casalot3
O parte din obiectele găsite în stomacul cașalotului FOTO: Facebook/ Marine Animal Response Society

Wimmer a mai spus că vrea să descopere exact ce era în stomacul balenei și de unde provin acele obiecte, deși sarcina va fi extrem de dificilă.

Marine Animal Response Society spune că așa-numitele unelte de pescuit fantomă, care au fost abandonate sau pierdute și alte deșeuri reprezintă o problemă tot mai mare pentru oceane.

Autoritățile din Nova Scotia au cheltuit deja aproape 27 de milioane de dolari pentru îndepărtarea acestor echipamente și a anunțat recent că alte 28,4 milioane de dolari vor fi plătite persoanelor sau organizațiilor care vor să dacă acest lucru.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri