Caz extrem de rar în Australia. O fetiță de 5 ani a intrat deja la menopauză

Data actualizării: Data publicării:
emily 2

Un caz complicat le dă bătai de cap medicilor australieni. O fetiță în vârstă de numai cinci ani a intrat deja la menopauză, după ce a avut prima menstruație la doar patru ani. Familia copilei a deschis un cont de donații, pentru a acoperi „costurile astronomice” ale tratamentului micuței, relatează Newsweek.

Emily Dover a început să se dezvolte încă din primii doi ani de viață, iar medicii i-au pus un diagnostic cumplit: pubertate precoce și boala Addison. Practic, organismul micuței nu produce suficienți steroizi, ceea ce i-a declanșat toate problemele.

La analize, medicii au descoperit și că fetița are în organism cantități de hormoni specifice femeilor însărcinate. Mama lui Emily povestește că fetița a fost nevoită să învețe să se descurce cu problemele încă de la o vârstă fragedă și că nu a „apucat să își trăiască deloc copilăria”.

La vârsta de patru luni, Emily era dezvoltată deja precum un bebeluș de un an, cu toate că s-a născut perfect sănătoasă: „A continuat să crească. La patru luni o îmbrăcam în hăinuțe pentru bebeluși de 12-18 luni”, spune mama ei.

După un timp, fetița a început să aibă insomnii și dureri groaznice. Mama ei nu a reușit încă să îi explice lui Emily pe deplin ce se întâmplă cu ea și de ce corpul ei reacționează diferit decât cel al copiilor de o vârstă cu ea.

Pentru a contracara puternicele schimbări hormonale care au loc în organismul fetiței, medicii i-au recomandat un tratament cu hormoni, ceea ce înseamnă că Emily va trebui să facă injecții o dată la trei luni.

Mama ei a deschis un cont și o pagină de donații, pentru a strânge banii necesari acoperirii „costurilor astronomice” pe care le presupune tratamentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri