Caz medical neobișnuit. Femeia care nu simte durerea

Data actualizării: Data publicării:
femeie fara durere

Un caz medical cu totul ieşit din comun a fost descoperit în Marea Britanie: e vorba de o femeie care pur şi simplu nu simte durerea. Ea suferă de o mutaţie genetică extrem de rară, din cauza căreia nu simte nici un fel de lovituri, arsuri sau tăieturi. Aparent o calitate, mutaţia genetică poate însemna pentru ea probleme serioase, fiindcă britanica se poate îmbolnăvi grav fără ca măcar să-şi dea seama.

Jo Cameron şi-a dat seama abia la 65 de ani că e altfel decât restul lumii. S-a întâmplat atunci când nu a avut nevoie de calmante după o operaţie, ceea ce i-a pus pe gânduri pe doctori. Aceştia au supus-o pe britanică mai multor teste şi au realizat că suferă de o mutaţie genetică extrem de rară.

Urma să nasc şi eram hotărâtă să iau calmante în momentul în care simţeam durere, dar până să-mi dau seama, născusem deja. Am simţit diverse lucruri, au existat senzaţii ciudate, dar nimic care să mă facă să iau calmante, nicio durere”, își amintește acum femeia.

Şi nu a fost singura dată când britanica nu a avut nevoie de medicamente. S-a lovit de nenumărate ori, a suferit fracturi şi arsuri, fără a simţi ceva.

„Reacţia normală după ce te tai sau te arzi de câteva ori e ca propriul creier să-ţi spună să nu faci un anumit lucru. Ei bine, creierul meu nu-mi spune asta. Iar asta nu e bine, nu e bine deloc, nu? Nu am niciun fel de protecţie”, spune Jo Cameron.

Într-adevăr, faptul că femeia nu simte durere nu e un lucru bun, fiindcă se poate răni grav şi există chiar riscul să moară din cauza lipsei senzațiilor de durere. Jo, însă, nu-şi face prea mari probleme. Îi place să-şi tachineze doctorul la concursul de mâncat ardei iuţi, pe care-l câştigă de fiecare dată:

- La naiba!

- O, Doamne!

- Al meu nu mai e.

- Uitaţi-vă la ea, zâmbeşte!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri