Caz neobișnuit în SUA. O femeie de 74 de ani s-a căsătorit legal cu partenera ei decedată

Data publicării:
bonnie
Foto: Bonnie Foerster/BBC

O femeie în vârstă de 74 de ani și patenera ei, decedată în urmă cu trei luni, s-au căsătorit, în statul american Utah, după ce instanța a decis să recunoască uniunea celor două, deși una dintre ele nu mai era în viațâ, relatează BBC News.

bonnie
Foto: Bonnie Foerster/BBC

Beverly Groissant a murit în luna mai, la vârsta de 82 de ani. Partenera ei, Bonnie Foerster, a regretat mult timp că nu a avut șansa să se căsătorească cu cea alături de care și-a petrecut mai bine de 50 de ani din viațâ, așa că a cerut în instanță să îi fie recunoscută uniunea cu iubita sa decedată.

În Utah, rezidenții pot cere instanței să le recunoască o căsătorie, iar căsătoriile între persoane de același sex au devenit legale încă din 2013.

Cele două s-au cunoscut în New York, în urmă cu mai bine de 50 de ani. La acea vreme, Bonnie Foerster era căsătorită și suferea crunt din cauza abuzurilor soțului ei. „Eram vânătă din cap până în picioare când am cunoscut-o. Aveam coaste rupte și purtam ochelari de soare să îmi ascund ochii vineți”, spune femeia.

„Ea a venit la mine și mi-a zis: suntem în luna ianuarie, dă-ți ochelarii de soare jos! M-am îndrăgostit. M-am uitat în ochii ei albaștri și m-am îndrăgostit. Ea a fost sufletul meu pereche”, adaugă femeia.

 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri