Caz rar. O femeie cu două utere a născut gemeni, fiecare dezvoltându-se separat în câte un uter

Data publicării:
ecografie care i se face unei femei insarcinate
O femeie din Israel cu două utere (didelfie) a adus pe lume gemeni, dezvoltați separat, fiecare în câte un uter Foto: Guliver/GettyImages

O femeie din Israel cu două utere (didelfie) a adus pe lume gemeni, fiecare dintre copii dezvoltându-se separat, în câte un uter, conform unui anunţ făcut joi de spitalul Ichilov din Telv Aviv, relatează publicația Haaretz.

Mama gemenilor s-a născut cu două utere, o condiţie cunoscută drept „uterus didelphys” (didelfie). În cazul său, unul dintre utere este divizat pe mijloc, precizează un comunicat al spitalului. În astfel de circumstanţe, este foarte rar ca o mamă să nască gemeni. Conform medicilor, acest tip special de sarcină are o probabilitate de 1 la 1 milion.

Gemenii, un băiat şi o fetiţă, s-au „întâlnit” pentru prima oară abia după naştere.

Femeia în vârstă de 31 de ani a fost monitorizată cu atenţie în perioada de sarcină şi a născut prin cezariană la 35 de săptămâni. Ea a aflat că s-a născut cu didelfie abia când avea 20 de ani.

Înainte să rămână însărcinată, femeia a povestit că se temea ca nu cumva fetusul să crească în uterul drept, care este mai mic în cazul ei. Însă lucrurile au decurs cu totul altfel decât şi-a imaginat ea. „La primul control al sarcinii, medicul aproape că a leşinat. A avut nevoie de 10 minute să-mi spună că am câte un embrion în fiecare uter”, a relatat ea.

Mama a mărturisit că și-a făcut mari griji în timpul sarcinii, dar acum este încântată. „Gemenii  sunt drăguți, sunt grozavi și sunt sigură că vor fi cei mai buni frați și prieteni, chiar dacă abia s-au cunoscut”, a declarat ea.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri