Cazul Gabby Petito. Părinții tinerei obțin despăgubiri de 3 milioane de dolari de la familia bărbatului care a ucis-o

Data publicării:
Gabby Petito
Gabby Petito alături de Brian Laundrie, într-o fotografie distribuită de poliția din North Port, Florida. Sursa foto: Profimedia Images

Familia lui Gabby Petito, tânara de 22 de ani care a dispărut în această vară în timp ce făcea o execursie prin SUA alături de logodnicul ei, trebuie să primească 3 milioane de dolari de la familia lui Brian Laundrie, care a mărturisit că a ucis-o, relatează CNN. Decizia a fost luată de un judecător din Florida.

Decizia instanței acordă 3 milioane de dolari mamei lui Petito, Nichole Schmidt, ca administrator al averii lui Petito.

„Familia Petito și-a pierdut fiica și li s-a refuzat, de asemenea, posibilitatea de a se confrunta cu ucigașul”, a spus Patrick Reilly, avocatul părinților lui Petito, pentru CNN.

„Nicio sumă de bani nu este suficientă pentru a compensa familia Petito pentru pierderea fiicei lor, Gabby, din cauza lui Brian Laundrie. Brian nu avea 3 milioane de dolari; este un număr arbitrar. Orice sumă primită va ajuta Fundația Gabby Petito”, a adăugat el.

Gabby Petito și Brian Laundrie porniseră în luna iulie într-o excursie prin țară, însă pe 1 septembrie tânărul s-a întors la locuința lor din Florida, la volanul mașinii tinerei, dar fără ea. El nu a luat legătură cu poliția sau familia lui Gabby Petito după ce s-a întors. În data de 10 septembrie, familia tinerei a dat-o dispărută.

Brian Laundrie și-a anunțat familia că pleacă într-o excursie pe 14 septembrie și nu s-a mai întors, iar autoritățile din Florida au început căutarea lui într-o rezervație naturală.

Gabby Petito a fost găsită pe 20 septembrie într-un parc natural din statul Wyoming, iar medicul legist a stabilit că a fost strangulată. Tânara era moartă deja de câteva săptămâni când i-a fost găsit trupul, în apropierea unui parc național pe care cuplul în vizitase.

Căutat de autorități, Brian Laundrie s-a sinucis. Dar înainte să își ia viața, tânărul a mărturisit într-un carnețel că el este responsabil pentru moartea tinerei. Notițele au fost găsite lângă rămășițele sale, într-o zonă sălbatică din Florida.

„O examinare a caietului a scos la iveală declarații scrise ale domnului Laundrie care revendică responsabilitatea pentru moartea doamnei Petito”, potrivit FBI.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri