Cazul morții lui Kim Wall. Inventatorul Peter Madsen a recunoscut că el a dezmembrat trupul jurnalistei

Data actualizării: Data publicării:
78433282

Inventatorul danez Peter Madsen, principalulul suspect în cazul misterios al morții jurnalistei suedeze Kim Wall, și-a schimbat povestea în fața polițiștilor. Bărbatul a recunoscut că el este cel care a dezmembrat și decapitat trupul neînsuflețit al jurnalistei, însă neagă în continuare că ar fi ucis-o, relatează BBC News.

Inițial, Peter Madsen a fost acuzat de omor prin neglijență. Inventatorul a afirmat că o lăsase în siguranță pe Kim Wall în apropiere de Copenhaga. Ulterior, și-a modificat povestea, spunând că tânăra în vârstă de 30 de ani a murit într-un accident și că a „înmormântat-o” în mare.

Trupul dezmembrat și decapitat al jurnalistei a fost descoperit pe coastele Danemarcei, alături de un fierăstrău pe care inventatorul l-ar fi folosit pentru a scăpa de cadavru. Femeia se urcase la bordul submarinului lui Peter Madsen, despre care urma să scrie un articol.

De altfel, submarinul a fost scufundat a doua zi după moartea lui Kim Wall, iar Madsen a fost salvat de autorități. Inventatorul și-a schimbat de mai multe ori povestea. Într-una dintre variante, le-a spus polițiștilor că jurnalista a murit după ce a fost lovită accidental în cap de o trapă metalică și i-a aruncat trupul peste bord, însă a negat că ar fi dezmembrat trupul.

Însă acum, bărbatul și-a schimbat complet declarația și a declarat că femeia ar fi murit intoxicată cu monoxid de carbon, apoi el i-ar fi dezmembrat trupul, înainte să o arunce în apă. Cu toate acestea, bărbatul în vârstă de 46 de ani neagă că el ar fi ucis-o pe Kim Wall. Embed from Getty Images

Peter Madsen și-a schimbat declarația după ce anchetatorii au recuperat craniul jurnalistei, care nu prezenta semnele specifice unei lovituri precum aceea descrisă de danez.

Din primele cercetări ale poliției a reieșit că trupul jurnalistei fusese înjunghiat cu premeditare și că Madsen ar fi scufundat în mod voit submarinul.

La aproape două luni distanță, o noi piese au apărut în puzzle. Procurorul Jakob Buch-Jepsen a explicat în fața judecătorilor că rănile de cuțit ar fi fost cauzate „în momentul morții sau la scurt timp după aceea”. De asemenea, anchetatorii au descoperit urme din ADN-ul lui Madsen pe corpul lui Wall, precum și urmele unei lame groase de fierăstrău.

Însă cazul este mult mai complicat, descriind profilul unui posibil psihopat, deoarece în computerul lui Madsen au fost găsite materiale video cu femei torturate și apoi ucise.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri