Ce decizie drastică ar fi luat Coreea de Nord după dezertarea militarului. Declarațiile serviciilor secrete sud-coreene

Data actualizării: Data publicării:
_98854915_c9393691-35ab-4632-aae7-b7e236b64a12

Autoritățile nord-coreene ar fi luat decizia de înlocui toți oficialii de securitate de la frontiera cu Sudul, după episodul dezertării de săptămâna trecută a unui soldat prin Zona Demilitarizată, a precizat joi o sursă din serviciile de informații sud-coreene, transmite agenția Yonhap.

captura
Captură cu momentul evadării

„Au fost depistate indicii că Nordul a înlocuit toți responsabilii de securitate ca urmare a dezertării. Ținând cont de această situație, este posibil ca toți comandanții unității militare ofițerii superiori să fie supuși pedepselor”, a declarat sursa.

Comandamentul ONU de la granița intercoreeană a dat publicității imaginile cu momentul evadării soldatului din Coreea de Nord.

Clipul a fost publicat miercuri și îl arată pe soldatul nord-coreean cum gonește cu un jeep militar spre Coreea de Sud,  traversând „Podul de 72 de ore”, prin Zona Comună de Securitate (JSA) din satul de graniță Panmunjom, singurul sector al Zonei Demilitarizate (DMZ) unde cele două armate rivale sunt față în față.

Un oficial de la Comandamentul ONU a declarat că autorităţile din Coreea de Nord au fost informate miercuri că au încălcat acordul de armistiţiu din 1953, care a marcat încetarea ostilităţilor în războiul coreean.

Constatările principale sunt că statul nord-coreean a încălcat acordul de armistiţiu în momentul în care militarii au deschis focul”, a declarat Chad Carroll, directorul Afacerilor Publice din cadrul Comandamentului ONU.

Această dezertare survine într-un moment foarte tensionat în Peninsula Coreeană, din cauza programelor nuclear și de rachete ale Coreei de Nord.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri