Ce este „praful de maimuță”, drogul care te face să te simți ca Hulk și care a provocat o „epidemie” de violențe în Marea Britanie

Data publicării:
Droguri praf
Consumul de MDPV a fost asociat cu mai multe atacuri oribile în care dependenții de droguri au încercat să le mănânce fața celor pe care i-au atacat. Foto: Profimedia Images

Drogul, cunoscut și sub denumirea de „sare de baie” și MDPV, provoacă halucinații, paranoia și îi face pe unii consumatori să se urce pe pereți și să se simtă „la fel de puternici ca Hulk”, scrie Sky News.

Guvernul britanic va recomanda săptămâna aceasta ca această substanță psihoactivă să fie reclasificată drept un drog de clasa A, alături de heroină, cocaină, ecstasy și LSD.

MDPV (Metilendioxipirovalerona) a fost asociată cu o serie de atacuri violente în SUA și a devenit între timp foarte populară în anumite zone din Marea Britanie.

O sursă din guvernul britanic a spus că drogul „devastează comunități”, iar „clasificarea trebuie să respecte gravitatea [folosirii] drogului”.

Serviciile de urgență au descris situația din localitatea Stoke-on-Trent drept o „epidemie” de pacienți violenți dependenți de praful de maimuță.

Ofițerii de poliție din regiunea West Midlands au avertizat în 2018 cu privire la o criză a sănătății publice atunci când poliția din Staffordshire primea până la 10 apeluri telefonice pe zi în legătură cu incidente legate de utilizarea acestui drog.

De atunci, MDPV a rămas populară în anumite părți din țară și se vinde chiar și cu 2 lire sterline.

Un parlamentar britanic din Stoke-on-Kent, care militează pentru reclasificarea drogului, a spus că praful de maimuță „distruge vieți, destramă familii și duce la un comportament antisocial în orașul nostru”.

MDPV putea fi cumpărată în orice benzinărie, librărie și magazin din Statele Unite până când a fost interzisă în 2012 de Barack Obama.

Drogul îi face pe unii consumatori să se simtă urmăriți și de multe ori aceștia încearcă să se urce pe clădiri și să sară la bătaie fără niciun motiv.

În America, MDPV a fost asociată cu atacuri oribile în care consumatorii încercau să le mănânce fața celor pe care îi atacau.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri