Ce i-a spus Bashar al-Assad lui Putin și cum a reacționat Lavrov. Imagini de la întâlnirea de la Kremlin

Data actualizării: Data publicării:
President of Russia Vladimir Putin meets with Syrian Arab Republic Bashar al-Assad in the Kremlin, Russia, Russian Federation - 15 Mar 2023
Vladimir Putin l-a primit la Kremlin pe Bashar al-Assad. FOTO: Profimedia Images

Vladimir Putin l-a primit la Kremlin pe Bashar al-Assad. Oficial, Putin și Assad au discutat despre legăturile strânse dintre cele două țări. Ocazie cu care președintele sirian și-a declarat sprijinul pentru invazia din Ucraina. 

 

Bashar al-Assad, președintele Siriei: "Profit de această primă vizită pe care o fac de la începutul războiului din Ucraina pentru a reînnoi poziția Siriei în sprijinul acestui război împotriva noilor și vechilor naziști.

Există vechii naziști și noii naziști, pentru că Occidentul i-a găzduit pe vechii naziști înainte și după cel de-al Doilea Război Mondial și îi sprijină și acum."

Întâlnirea nu a părut să trezească prea mare interes în rândul oficialilor ruși. Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a părut că se plictisește în timpul convorbirilor. A fost filmat în timp ce studia cu atenție tavanul.

Rusia și Vladimir Putin sunt principalii sponsori ai regimului Assad, iar după ofensiva din 2015, armata rusă are o prezență semnificativă în Siria. Sângerosul război civil sirian, pornit după ce Assad a încercat să reprime cu violență proteste pașnice în martie 2011, a provocat, până acum, moartea a aproximativ 500.000 de oameni.

Cu sprijinul armatei lui Putin, Assad a reușit să întoarcă situația în război, iar vizita lui vine la împlinirea a 12 ani de când au izbucnit primele proteste în Siria. Pe lângă Siria, regimul criminal de la Kremlin mai este susținut deschis la ONU și de Belarus, Eritreea, Coreea de Nord, Mali și Nicaragua.
 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri