Ce le recomandă Trump americanilor pentru a se feri de noul coronavirus, contrar sfaturilor sale iniţiale

Data actualizării: Data publicării:
Donald trump, in timpul unei conferinte
Foto: Profimedia

Preşedintele Donald Trump a declarat, vineri, că administraţia sa le recomandă acum americanilor să-şi acopere faţă cu „pânză non-medicală”. Noile recomandări sunt contrare sfaturilor iniţiale care spuneau că folosirea măştilor nu este necesară pentru persoanele care nu erau bolnave.

Trump a spus că recomandările, care au venit după o săptămână de deliberări aprinse în interiorul Casei Albe, sunt voluntare şi că el nu le va aplica, scrie CNN.

„Nu cred că o voi face”, a spus Trump, adăugând că ar fi greu de purtat o mască în timpul întâlnirilor pe care le are în Biroul Oval. „Să port o mască pe faţă în timp ce salut preşedinţii, primii miniştri, dictatorii, regi, regine - pur şi simplu nu o văd", a explicat liderul de la Casa Albă.

După săptămâni în care americanii au insistat să nu poarte măşti de faţă pentru a preveni răspândirea coronavirusului, oficialii administraţiei prezidenţiale au început o dezbatere internă privind acest subiect şi au decis o schimbare de poziţie.

În discursul său, Donald Trump a recomandat folosirea de măşti alternative faţă de cele medicale. Totuşi, Casa Albă nu a emis directive cu privire ţesăturile care sunt cele mai bune sau în cel fel se alege cel mai bun material cu care se acoperă gura şi nasul.

„Dacă oamenii doresc să poarte măşti, pot să o facă. Dacă doresc să folosească eşarfe, pe care cei mai mulţi le au în casă, pot să facă şi asta”, a spus Trump când a fost întrebat despre ce ar trebui să folosească americanii.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri