Video Ce mesaj îi transmite Prigojin lui Zelenski dintre ruinele orașului Bahmut

Data publicării:
Liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, ține un steag rusesc în Bahmut, pe 20 mai 2023.
Liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, susține că a ocupat în întregime orașul Bahmut. Foto: Profimedia Images

Liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, care susține că a cucerit orașul Bahmut, i-a transmis într-un mesaj video președintelui Volodimir Zelenski că soldații ucraineni au luptat "curajos și bine", în același discurs în care i-a criticat pe "birocrații" ruși pentru lipsa de ajutor.

Evgheni Prigojin a anunțat sâmbătă că trupele sale au ocupat complet orașul fortăreață, o informație care a fost însă dezmințită de armata ucraineană.

"Astăzi, la prânz, la ora 12:00, am capturat orașul Bahmut. Am capturat tot orașul, de la prima până la ultima casă. Începând cu 25 mai, ne vom retrage unitățile pentru odihnă și reinstruire. În Bahmut, nu ne-am luptat doar cu Forțele Armate ale Ucrainei, ci și cu birocrația rusă, care ne-a pus bețe în roate, în special cu birocrații paramilitari. Numele lor sunt parțial cunoscute. Sunt Șoigu (ministrul rus al Apărării n.r.) și Gherasimov (șeful Statului Major al Rusiei n.r.), care au transformat războiul în propria lor distracție", a spus Prigojin.

Acesta i-a transmis un mesaj direct și lui Volodimir Zelenski, care se află la summitul G7 din Japonia.

"De asemenea, îi transmitem ceva și lui Vladimir Aleksandrovici Zelenski (varianta rusofonă a numelui, n.r.). Vladimir Aleksandrovici, fără sarcasm, băieții tăi au luptat curajos, au luptat bine. Dacă veți continua să mergeți pe această cale, ați putea deveni a doua cea mai puternică armată din lume, după grupul Wagner. Astăzi, când te vei întâlni cu Biden, pupă-l pe cap și spune-i «Salut» din partea mea", a spus Prigohin.

Pretențiile grupării de mercenari au fost respinse atât de un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, cât și de viceministrul Apărării din Ucraina. Potrivit acestora, forțele ucrainene încă rezistă în partea de sud-vest a orașului.

Ucrainenii s-au concentrat în ultimele zile pe recuperarea teritoriilor din jurul localității complet distruse de bombardamente. Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, ei au recucerit peste 26 de kilometri pătrați din teritoriu.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri