Ce s-a descoperit la autopsia lui Julen, copilul de 2 ani căzut într-un puț de peste 70 de metri din Spania

Data publicării:
julen rosello

Autoritățile din Spania au făcut public rezultatul autopsiei lui Julen, copilul de 2 ani căzut într-un puţ îngust şi adânc în sudul Spaniei, care a fost găsit mort în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, după 13 zile de căutări de o amploare fără precedent. 

Băiețelul a suferit multiple răni când a căzut în puțul adânc, iar medicii legiști au concluzionat că acesta a căzut în picioare, cu mâinile într-o poziție nefirească, scrie Euronews.

De asemenea, Julen ar fi suferit și răni cauzate de frecarea de pereții aspri ai puțului. Trupul copilului a fost recuperat sâmbătă dimineața, după o operațiune care a durat 13 zile.

Micuțul a fost găsit la 71 de metri sub pământ, acoperit de nămol, au declarat oficialii. Echipele de căutare și salavare au săpat neîncetat, zi și noapte, pentru a ajunge la copil.

Reprezentantul guvernului în Andaluzia, Alfonso Rodriguez Gomez, a declarat că postura în care a fost găsit băiețelul arată că acesta a căzut rapid în puț. În urma incidentului, pământul care acoperea pereții puțului s-a desprins și a acoperit gura de ieșire.

Pentru a ajunge la Julen, salvatorii au săpat un puț paralel, apoi au săpat un tunel orizontal. Misiunea a fost una extrem de dificilă, mai ales că salvatorii sperau să îl găsească în viață în primele zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri