Ce se întâmplă acum când un deputat rus încearcă să intre în R. Moldova

Data publicării:
deputat

Poliţiştii de frontieră de pe aeroportul din Chişinău au refuzat intrarea în Republica Moldova a deputatului rus Pavel Şperovu, scrie Unimedia, citat de News.ro.

Acestuia nu i-a fost permisă intrarea, chiar dacă avea paşaport diplomatic. Potrivit sursei citate, alte 10 persoane au fost reţinute pe aeroport. Este vorba despre artişti care urmau să meargă în regiunea transnistreană.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a condamnat situaţia creată. Într-un comentariu pe pagina sa de Facebook, Dodon a subliniat faptul că această situaţie este o provocare „cu scopul de a submina eforturile şefului statului de a restabili relaţiile moldo-ruse.“

Pavel Şperovu a obţinut un mandat în Duma Rusiei în urma alegerilor nerecunoscute din Crimeea.

UNIMEDIA precizează faptul că Ministerul de Externe din Moldova i-a transmis ambasadorului rus la Chişinău, Farit Muhametşin, că organizarea unilaterală de manifestaţii, cu participarea artiştilor şi delegaţiilor oficiale din Federaţia Rusă, nu este oportună şi riscă să prejudicieze relaţiile moldo-ruse.

Anterior, premierul Pavel Filip i-a interzis viceprim-ministrului Rusiei Dumitri Rogozin să aterizeze la Chişinău cu un avion militar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri