Ce spune avocatul Evei Kaili despre presupusa mită dată de Qatar. Scandalul de corupție din Bruxelles, dezbătut în Parlamentul European

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0744209237
Eva Kaili este o fostă prezentatoare de știri cu statut de celebritate în Grecia și una dintre cele mai fermecătoare figuri din Bruxelles. Foto: Profimedia Images

Vicepreşedinta elenă a Parlamentului European, Eva Kaili, arestată într-o anchetă pentru spălare de bani şi corupţie în Parlamentul European, a negat că a primit mită de la Qatar, a declarat marţi unul dintre avocaţii săi, relatează AFP şi Reuters, în timp ce, potrivit DPA, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a anunţat că liderii tuturor grupurilor politice din legislativul comunitar au convenit asupra înlăturării colegei lor.

Poziţia sa este că ea este nevinovată. Nu are nimic de-a face cu mita din Qatar. Nu a primit mită de la Qatar, a declarat avocatul Michalis Dimitrakopoulos, la postul privat elen Open TV.

Întrebat dacă la domiciliul clientei sale au fost găsiţi bani, avocatul a spus: Nici nu confirm, nici nu dezmint, e confidenţial. Nu am nicio idee dacă au fost găsiţi bani sau câţi.

El a adăugat că Eva Kaili nu a avut nicio activitate comercială în viaţa saÎn acelaşi timp, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a anunţat marţi că liderii tuturor grupurilor politice din Parlamentul European au convenit asupra înlăturării Evei Kaili.

Parlamentul urmează să ia o decizie asupra propunerii astăzi, la începutul sesiunii de vot la prânz, a spus ea la Strasbourg, unde Parlamentul European s-a reunit în sesiune plenară.

Eva Kaili a fost deja suspendată din funcţia de vicepreşedintă a Parlamentului European în urma arestării sale.

Parlamentul European este zguduit de un răsunător scandal de presupusă corupţie de când Eva Kaili, socialistă în vârstă de 44 de ani şi unul dintre vicepreşedinţii instituţiei, a fost reţinută vineri la Bruxelles.

Ea este suspectată că a fost plătită de Qatar pentru apărarea intereselor acestui emirat care organizează în prezent Campionatul Mondial de Fotbal.

Sume spectaculoase au fost confiscate în cursul a 20 de percheziţii desfăşurate până luni seară, dintre care 600.000 de euro la domiciliul unuia dintre suspecţi, conform parchetului federal belgian.

Alte trei persoane, printre care şi partenerul său de viaţă, au fost încarcerate în această anchetă, în timp ce tatăl său, reţinut vineri, a fost eliberat.

Este liber să se întoarcă în Grecia, a precizat Michalis Dimitrakopoulos, prezentat de media elene drept unul dintre avocaţii Evei Kaili.

Roberta Metsola a denunţat acest caz, spunând că este un ataccontra democraţiei, în timp ce Doha a negat că este implicată în tentative de corupţie, notează Agerpres.

Scandalul a provocat de asemenea o undă de şoc în Grecia, unde cazurile şi suspiciunile de corupţie sunt răspândite şi stârnesc nemulţumirea populaţiei. Numeroşi greci şi-au exprimat ruşinea văzând-o pe această fostă prezentatoare TV şi fostă deputată implicată într-un astfel de scandal.

La Atena, Autoritatea de luptă împotriva spălării banilor a îngheţat toate activele eurodeputatei, care a fost exclusă din partidul socialist PASOK, şi ale rudelor sale.

Citește și: Cine sunt lobbyiștii de la Bruxelles reținuți în scandalul de corupție cu Qatar și cum a ajutat vicepreședinta PE emiratul din Golf

Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri