Ce sumă sunt pregătiți să plătească „Vânătorii de ISIS” pentru eliberarea a doi presupuși militari ruși

Data actualizării: Data publicării:
vanatorii

„Vânătorii de ISIS”, o trupă de elită din rândul forțelor siriene, s-au oferit să plătească 1 milion de dolari răscumpărare pentru fiecare dintre cei doi presupuși militari ruși luați prizonieri de către jihadiști, transmite publicația Newsweek.

isisrussianhostages
Roman Zabolotniy (dreapta) și Grigoryi Tsurkanu (stânga)

De asemenea, „Vânătorii de ISIS” – denumirea pe care și-au ales-o soldații din Corpul 5 de asalt al Siriei - au amenințat că, pentru fiecare dintre cei doi prizonieri, în cazul refuzului de a-i elibera, vor ucide câte 100 de luptători ai Statului Islamic.

„Vânătorii de ISIS” sunt un grup voluntar pregătit de către forțele armate ruse pentru a participa la ofensiva trupelor guvernamentale împotriva frontului jihadist sirian.

Insurgenții Statului Islamic au anunțat săptămâna trecută capturarea a doi bărbați despre care au susțin că sunt soldați ruși, informație pe care Moscova a negat-o. 

 „Așa cum am spus, suntem pregătiți să plătim 1 milion de dolari pentru fiecare frate rus eliberat”, au scris, miercuri, „Vânătorii de ISIS” pe contul lor de Twitter, avertizând: „În caz contrar, vom ucide 100 de militanți ISIS pentru fiecare dintre ei”.

Marți, agenția de știri Amaq a jihadiștilor a publicat o înregistrare cu cei doi bărbați, în care aceștia se identifică sub numele de Roman Zabolotniy și Grigoryi Tsurkanu.

Din cercetările independente efectuate de un ONG din Rusia, bărbații ar fi luptători ai batalionului privat al Rusiei numit Wagner, cunoscut și prin acronimele OSM, care și-a făcut „debutul” în 2014 în războiul separatist din estul Ucrainei.

Într-un interviu oferit miercuri filialei americane a Radio Europa Liberă, fratele lui Tsurkanu a confirmat identitatea militarului aflat în captivitatea jihadiștilor.

„Toate agențiile noastre lucrează pentru a confirma identitatea și circumstanțele răpirii lor”, a revenit Rusia cu o declarație prin vocea purtătoarei de cuvânt a diplomației de la Moscova, Maria Zaharova.

Cei doi bărbați ar fi căzut prizonieri în orașul Deir Ezzor din estul Siriei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri