Cea mai bătrână persoană din lume a împlinit 119 ani. S-a născut în anul în care frații Wright făceau primul zbor

Data actualizării: Data publicării:
Femeie bătrână care mănâncă o prăjitură cu căpșune
Kane Tanaka, cea mai bătrână persoană din lume. Foto: Profimedia Images

Cea mai bătrână persoană din lume a cărei vârstă a fost verificată, Kane Tanaka, a împlinit, duminică, 119 ani, relatează The Guardian. Japoneza, născută în 1903, a prins 5 domnii imperiale de-a lungul vieții și se numără printre cei peste 86.000 de centenari japonezi.

Kane Tanaka, care spune că are o slăbiciune pentru băuturi acidulate și pentru ciocolată, a marcat un nou prag, duminică, sărbătorindu-și ziua de naștere cu personalul azilului la care este internată, în prefectura Fukuoka, în sud-vestul Japoniei.

Tanaka a fost recunoscută în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai bătrână persoană în viață din martie 2019, pe când avea 116 ani. De atunci, ea a obținut și recordul de cea mai bătrână persoană din Japonia când a împlinit 117 ani și 261 de zile în septembrie 2020.

Născută în 1903, cu șase luni înainte de George Orwell, Tanaka a prins cinci ere imperiale japoneze și face parte dintr-un grup tot mai mare de japonezi care au depășit vârsta de 100 de ani.

Conform estimărilor, Japonia numără un număr record de oameni de peste 100 de ani – 86.510, o creștere puternică de la 6.060, câți erau cu un an în urmă. Majoritatea centenarilor sunt femei – puțin peste 10.000 dintre ei sunt bărbați.

Speranța de viață în Japonia, una dintre societățile cele mai îmbătrânite din lume, a urcat și ea, depășind noi recorduri – 87,74 ani pentru femei și 81,64 ani la bărbați. Numărul oamenilor tineri rămâne în scădere, în schimb, în ciuda încercărilor guvernului nipon de a crește sporul natural.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri