Foto Cea mai mare captură de metamfetamină făcută de agenţia antidrog americană. Oficial: Erau droguri cât pentru populația din SUA și Mexic

Data publicării:
Agenţii federali americani au anunțat că au confiscat o tonă de metamfetamină în regiunea Los Angeles
Agenţii federali americani au anunțat că au confiscat o tonă de metamfetamină în regiunea Los Angeles. FOTO: Twitter

Agenţii federali americani au anunțat că au confiscat o tonă de metamfetamină în regiunea Los Angeles, cea mai mare captură efectuată vreodată de agenţia antidrog americană (DEA) pe teritoriul Statelor Unite.

"Este suficient drog pentru a furniza o doză de metamfetamină fiecărui bărbat, femeie şi copil din Statele Unite şi Mexic", a declarat reporterilor responsabilul interimar al DEA, Timothy Shea, conform AFP, citată de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ancheta a început în iunie şi a făcut posibilă identificarea în sudul Californiei a unei reţele importante legate de cartelul mexican Sinaloa, care a dus ulterior la ascunzători de droguri din regiune.

În urma unei operaţiuni de supraveghere a traficanţilor, forţele de ordine au putut confisca în total, la începutul lunii octombrie, o tonă de metamfetamină (cu o valoare de revânzare de peste 7 milioane de dolari), 400 de kilograme de cocaină şi şase kilograme de heroină.

"Cea mai mare captură de metamfetamină efectuată pe teritoriul naţional către DEA este o lovitură majoră dată cartelurilor (de droguri), şi totodată, o victorie imensă pentru populaţia din California de Sud. Toate studiile arată că dependenţa de metamfetamină este însoţită de o creştere a criminalităţii violente, inclusiv a spargerilor, agresiunilor şi crimelor", a precizat a declarat Timothy Shea.

Potrivit agenţilor antidrog, Los Angeles şi regiunea sa reprezintă o platformă prin care traficanţii mexicani tranzitează droguri venite de peste graniţă.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri