Cea mai mare criză umanitară. 10.000 de copii au fost uciși sau mutilați în cei șase ani de conflict din Yemen

Data actualizării: Data publicării:
copil ranit in yemen
10.000 de copii au fost uciși sau mutilați în cei șase ani de conflict din Yemen. FOTO: Profimedia Images

Zece mii de copii au fost uciși sau mutilați în conflictul din Yemen, izbucnit în 2015, potrivit statisticilor oficiale. Numărul ar putea fi însă mult mai mare, deoarece numeroase cazuri nu au fost raportate. Cei șase ani de conflict au provocat cea mai mare criză umanitară din lume.

"Conflictul din Yemen tocmai a atins o altă etapă ruşinoasă. Sunt 10.000 de copii care au fost ucişi sau mutilaţi din martie 2015", a declarat purtătorul de cuvânt al UNICEF, James Elder, în timpul unei conferinţe de presă la sediul ONU Geneva după întoarcerea dintr-o vizită în Yemen.

"Acesta este echivalentul a patru copii în fiecare zi", a spus Elder, adăugând că numeroase cazuri de copii ucişi sau răniţi nu au fost raportate.

Patru din cinci copii - în total 11 milioane - au nevoie de asistenţă umanitară în Yemen, în timp ce 400.000 suferă de malnutriţie acută şi peste 2 milioane nu merg la şcoală, a mai spus Elder.

Eforturile conduse de ONU pentru a se ajunge la o încetare a focului la nivel naţional au stagnat în condiţiile în care Arabia Saudită şi rebelii houthi se opun unui compromis de a pune capăt celor peste şase ani de conflict care a provocat, potrivit ONU, cea mai mare criză umanitară din lume, scrie Agerpres.

Sute de yemeniţi sunt afectaţi de luptele acerbe între forţele guvernamentale şi rebelii houthi în guvernoratul Marib (nord), au declarat locuitori şi un oficial local săptămâna trecută, după ce luptele pentru controlul asupra regiunii bogate în gaze au condus la strămutarea a circa 10.000 de persoane.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri