Galerie Foto Cea mai mare navă construită vreodată va avea formă de broască țestoasă. Cum va arăta „orașul plutitor” Pangeos

Data actualizării: Data publicării:
Cea mai mare navă construită vreodată va avea formă de broască țestoasă.
Cea mai mare navă construită vreodată va avea formă de broască țestoasă. Foto: Profimedia

Cea mai mare ambarcațiune construită vreodată va avea forma unei broaște țestoase și se va numi Pangeos, după Pangea, supercontinentul care a existat pe Pământ acum 200 de milioane de ani. Costul superiahtului care va semăna cu un oraș plutitor va fi de 8 miliarde de dolari, potrivit companiei care a creat proiectul, Lazzarini, citată de CNN.

Cea mai mare navă construită vreodată va avea formă de broască țestoasă. Foto: Profimedia
Cea mai mare navă construită vreodată va avea formă de broască țestoasă. Foto: Profimedia

Construcția plutitoare va avea 550 de metri lungime și 610 de metri lățime.

Va fi un „oraș plutitor” complet, potrivit lui Lazzarini, cu spațiu pentru hoteluri, centre comerciale, parcuri și chiar porturi pentru nave și avioane mai mici, pentru a aduce oaspeții.

Împărțit în cvartale ca un oraș real, Pangeos are un port și o piață principală, în jurul cărora sunt construite alte clădiri. O zonă de „cochilie superioară”, înconjurată de grădini, ar folosi ca loc de aterizare pentru aeronave.

Sub spațiul de locuit ar fi 30.000 de „celule” care ar menține structura pe linia de plutire. Subsolul ar fi din oțel. Acoperișul ar avea panouri solare pentru a alimenta iahtul.

Ar fi nevoie și de un loc special pentru construcția lui Pangeos, dar care nu există în prezent. Arhitecții spun că Arabia Saudită ar putea fi locul de construcție. Aproximativ un kilometru pătrat de mare ar trebui dragat și ar fi nevoie de un baraj circular înainte ca construcția să poată începe. Designerii cred că un spațiu din portul King Abdullah ar fi locația ideală.

Lazzarini speră că construcția ar putea începe în 2033, iar structura ar fi finalizată după alți opt ani. Aceasta, cu condiția să găsească suficienți bani pentru a finanța proiectul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri