Ceasul "de lux" cu care Macron i-a enervat și mai tare pe francezi. Gestul lui în timpul unui interviu a dus la un nou val de furie

Data actualizării: Data publicării:
ceas macron
Ceasul "de lux" cu care Macron i-a enervat și mai tare pe francezi. FOTO: Profimedia Images

Emmanuel Macron i-a enervat și mai tare pe francezi după ce a apărut la interviul TVv pe tema controversatei legi a pensiilor având la mână un ceas despre care unii spun că ar valora 80.000 de euro. De altfel, în timpul interviului, Macron și-a scos discret ceasul de la mână, gest care nu a scăpat celor care îl urmăreau și a dus la un val de critici, scrie The Guardian.

Pe rețelele sociale au apărut numeroase mesaje în care președintele francez era criticat pentru ceasul „de lux” care arată că el este, de fapt „președintele bogaților”.

Este vorba despre un moment surprins în timpul unui interviu pe care Macron l-a dat unei televiziuni cu o zi înainte ca peste un milion de oameni - 3 milioane conform sindicatelor – să protesteze în Franța, nemulțumiți de creșterea vârstei de pensionare de 62 la 64 de ani.

Interviul președintelui, care a fost acuzat că ar fi „arogant și disprețuitor” față de preocupările publice, a stârnit și mai multă furie vineri, când criticii au susținut că ceasul pe care el îl avea la mână ar valora 80.000 de euro. Alții au spus că ceasul, descris drept „de lux”, costa 2.400 de euro sau mai puțin.

Gestul lui Macron de a-și scoate discret ceasul de la mână, pe sub masă, a fost privit ca o dovadă în plus că el nu este empatic la cererile francezilor de rând și că, de fapt, este „președintele bogaților”.

Cu toate acestea, reprezentanții Palatului Élysée au motivat că Macron a scos ceasul pentru că „se lovea de masă” în timpul interviului.

Macron și-a scos ceasul la aproximativ 10 minute de la începutul interviului, fapt observat atunci când și-a pus din nou mâinile pe masă și s-a observat că nu mai avea ceasul la mâna stângă.

Nu se cunoaște valoarea exactă a ceasului. Presa franceză a sugerat că a fost realizat de compania franceză Bell & Ross și a costat undeva între 1.600 și 2.400 de euro.

O sursă anonimă din anturajul lui Macron a declarat presei franceze: „Poartă des acest ceas, de un an și jumătate. Îl puteți vedea în fotografiile de pe contul său de Instagram, l-a purtat ​​și la alte evenimente, inclusiv finala Cupei Mondiale 2022 din Qatar și în timpul vizitei sale de stat la Washington din decembrie anul trecut”.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri