Cehii nu mai trebuie să prezinte certificatele de vaccinare la restaurante sau evenimente

Data actualizării: Data publicării:
Imagine aeriană din Praga
Centrul vechi al orașului Praga. Foto: Profimedia Images

Cehii nu mai trebuie să prezinte certificatele de vaccinare la intrarea în restaurante sau pentru a participa la evenimente culturale şi sportive, a anunţat miercuri premierul ceh Petr Fiala. Măsura se aplică de săptămâna viitoare.

Se renunță astfel la o măsură impusă în noiembrie 2021, prin care doar cehii vaccinaţi şi cei care au trecut prin boală în ultimele şase luni au voie să intre în baruri, restaurante, hoteluri şi pentru a avea acces la alte servicii.

"Guvernul va renunţa începând cu 9 februarie la obligaţia prezentării unui certificat de vaccinare sau a dovezii trecerii prin boală pentru a intra în restaurante, evenimente culturale, sportive şi similare", a declarat premierul Petr Fiala pentru jurnalişti, scrie Agerpres.

El a adăugat că oamenii vor trebui să poarte întotdeauna o mască în interior şi că numărul participanţilor la demonstraţiile colective va fi limitat.

Republica Cehă a înregistrat marţi un număr record de 57.195 de infectări cu coronavirus, crescând numărul total de cazuri confirmate de la începutul pandemiei la 3,1 milioane, dintre care 37.000 de decese. Cu toate acestea, în spitale nu a crescut numărul pacienților. În unitățile sanitare sunt internați doar 2.653 de pacienți, față de vârful înregistrat în martie 2021, când erau peste 9.500.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri