Cei cinci polițiști care l-au omorât în bătaie pe Tyre Nichols au pledat „nevinovat” la proces

Data actualizării: Data publicării:
imagini de la momentul uciderii lui Tyre Nichols
În imagini, polițiștii apar bătându-l pe Nichols după ce l-au hăituit printr-o zonă rezidențială. Foto: Profimedia Images

Cei cinci ofițeri de poliție din Memphis puși sub acuzare pentru uciderea tânărului Tyre Nichols au pledat „nevinovat” în prima lor apariție la proces, relatează BBC.

Tadarrius Bean, Demetrius Haley, Demons Mills Jr., Emitt Martin III și Justin Smith au fost polițiștii implicați în arestarea și uciderea lui Tyre Nichols în 7 ianuarie. Ei au fost arestați și luați în custodie pe 26 ianuarie, după ce poliția din Memphis a evaluat imaginile de pe camerele de corp ale acestora.

Ei au fost concediați de Departamentul de Poliție din Memphis la puțin timp după crimă, în urma unei investigații interne. Moartea lui Nichols a declanșat noi proteste în SUA împotriva brutalității poliției, mai ales împotriva persoanelor de culoare.

Judecătorul a confirmat pledoaria celor cinci față de acuzațiile de crimă, vătămare fizică agravată, răpire agravată, purtare nepotrivită și opresiune oficială.

„Acest caz ne va lua mult timp. Vă cer să aveți răbdare și să ne purtăm civilizat cât timp se desfășoară”, a spus judecătorul.

La înfățișare a participat familia lui Nichols dar și cei cinci foști polițiști, alături de avocații lor.

Tyre Nichols a fost bătut cu sălbătice pe 7 ianuarie de cei cinci polițiști. A murit pe 10 ianuarie, la spital

În imagini, polițiștii apar bătându-l pe Nichols după ce l-au hăituit printr-o zonă rezidențială. În clipurile extrase atât de pe camerele corporale de supraveghere ale poliţiştilor, cât şi de camere de supraveghere stradale, se vede cum, într-o intersecţie, agenţii îl înconjoară pe Tyre Nichols, îi cer să se dea jos de la volan şi să ridice mâinile.

Polițiștii îl trag pe Nichols de pe scaunul şoferului maşinii sale în timp ce acesta strigă: „La naiba, nu am făcut nimic ... Vreau doar să mă duc acasă”, şi îl obligă să se întindă la pământ, apoi îi ordonă să se întindă pe burtă şi îi pulverizează în faţă spray lacrimogen. Deşi Nichols stă întins pe o parte cu un agent deasupra lui, el ezită să se întindă pe burtă.

Un agent ameninţă că va folosi pistolul cu electroşocuri şi, după o luptă de aproximativ un minut, tânărul se ridică şi începe să fugă, unul dintre poliţişti trage cu arma electroșoc, dar acesta scapă. Aproximativ 7 minute mai târziu, poliţiştii îl ajung din urmă pe suspect într-un zonă de locuințe, unde încep să-l bată cu sălbăticie.

Doi agenţi sunt văzuţi ţinându-l la pământ în timp ce un al treilea îl loveşte cu picioarele, iar un al patrulea îi aplică lovituri cu ceea ce pare a fi un baston sau o stinghie, înainte ca un altul să-l lovească şi el pe Nichols.

În timp ce este ţintuit la pământ, Tyre Nichols strigă în mod repetat „Mamă!!!”. Când se ridică în picioare, un poliţist îl loveşte în faţă cu pumnul, un altul îl loveşte cu piciorul în faţă, iar al treilea îl loveşte cu bastonul.

În cele din urmă, agenţii îl încătuşează pe Tyre Nicols şi îl pun lângă o maşină de poliţie. El se zbate de durere timp de aproape 20 de minute înainte de a nu mai reacţiona. După bătaie, Trye Nichols a fost dus de urgenţă la spital, pentru că se plângea că nu mai avea aer. A fost internat în stare critică şi a murit în spital pe 10 ianuarie.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri