Cei doi lideri ai luptătorilor de la Azovstal au fost duși în Rusia

Data actualizării: Data publicării:
azovstal
Colaj foto Sviatoslav Palamar (s), și Serhii Volinski/Serghei Volina, liderii apărătorilor ucraineni de la Azovstal. Sursa: Twitter

Doi foști lideri ai luptătorilor ucraineni care au apărat uzina Azovstal din Mariupol au fost transferați în Rusia, unde urmează să fie anchetați, informează agenția de stat rusă TASS, preluată de Reuters. Este vorba despre Sviatoslav Palamar, adjunctul comandantului batalionului Azov și Serhii Volinski/Serghei Volina, șeful Brigăzii 36 de pușcași marini ai armatei ucrainene.

Soarta a sute de luptători de la Azovstal care s-au predat forțelor ruse în luna mai, după ce au rezistat aproape trei luni asediului de la Mariupol, rămâne în continuare necunoscută.

Inițial, Moscova a anunțat că luptătorii ucraineni au fost transferați în Donbas și urmează a fi judecați de un „tribunal internațional din Donețk”.

Comandanții trupelor ucrainene de la Azovstal, Sviatoslav Palamar și Serhii Volinski, au fost transferați din Donețk în Rusia sub escorta unor ofițeri din trupele speciale ruse, precizează TASS.

Alți ofițeri și comandanți din diverse unități ucrainene au fost, de asemenea, transferați în Rusia. În total, peste 1.000 de prizonieri ucraineni capturați la Mariupol au fost deportați în Rusia.

Batalionul Azov, o unitate controversată a armatei ucrainene, a fost o unitate paramilitară, formată în 2014 din voluntari de extremă dreapta care au luptat cu separatiștii ruși din Donbas. Ulterior, batalionul s-a transformat în regiment și a fost inclus în Garda Națională, sub comanda directă a armatei ucrainene.

Brigada 36 de Pușcași Marini ai armatei ucrainene a fost cealaltă unitate importantă care a asigurat apărarea uzinei Azovstal.

La începutul lunii iunie, Kievul a anunțat că se află în legătură cu foștii apărători de la Azovstal și că încearcă să-i elibereze.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri