Foto Cel mai bătrân șoarece din lume, botezat după actorul Patrick Stewart din ”Star Trek”, a intrat în Cartea Recordurilor

Data actualizării: Data publicării:
cel mai batran soarece
Cel mai bătrân șoarece a intrat în Cartea Recordurilor. Foto: Profimedia Images

Un șoarece de buzunar care trăieşte în captivitate, la Grădina Zoologică din San Diego a fost declarat cel mai bătrân șoarece din lume, au anunțat reprezentanţii Guinness World Records, informează AFP.

În vârstă de nouă ani şi 209 zile, Pat, numit după actorul Patrick Stewart, protagonistul serialului TV "Star Trek", este un şoarece de buzunar de California (Chaetodipus californicus), o specie care poate fi întâlnită în sudul regiunilor costiere californiene, între Los Angeles şi San Diego şi care apreciază nisipul fin.

Cel mai bătrân șoarece de buzunar a intrat în Cartea Recordurilor. Foto: Profimedia Images

Chaetodipus californicus este considerată totodată cea mai mică specie de şoarece din America de Nord.

"Această distincţie este, de asemenea, un simbol al recunoaşterii speciilor cu care publicul nu este familiarizat, deoarece ele nu sunt charismatice", a declarat Debra Shier, director-asociat al Grădinii Zoologice din San Diego, într-un comunicat.

"Aceste specii sunt la fel de esenţiale pentru funcţionarea ecosistemului", a adăugat ea.

Într-adevăr, micile rozătoare joacă un rol crucial în ecosistemele lor, răspândind seminţele plantelor şi favorizând creşterea acestora prin săparea şi afânarea solurilor.

Cartea Recordurilor Guinness este o veritabilă instituţie în lume şi are misiunea de a înregistra recorduri stabilite într-o gamă diversă de domenii.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri