Foto Cel mai bun lunetist al lui Putin a fost omorât. Rusia recunoaște că a pierdut doi colonei într-o zi, unul în masacrul de la Doneț

Data actualizării: Data publicării:
Colonel Denis Kozlov
Colonelul rus Denis Kozlov a murit în Ucraina. FOTO: Profimedia Images

Rusia recunoaște că a pierdut doi ofițeri de top într-o zi, inclusiv un colonel care a fost trimis pe front pentru a-l înlocui pe un altul care fusese ucis cu câteva zile înainte în Ucraina. Totodată, armata ucraineană l-a eliminat și pe sergentul Serghei Tsarkov, despre care se spunea că este unul dintre cei mai buni lunetiști ai armatei ruse.

Serghei Tsarkov avea 38 de ani și era considerat cel mai bun lunetist al rușilor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Rușii au confirmat moartea în Ucraina, în timpul luptelor a locotenent-colonelului Denis Sukhanov, în vârstă de 41 de ani. Nu au dat alte informații privind locația și data morții acestuia.

Lt colonel Denis Sukhanov was killed in Ukraine
Lt colonelul Denis Sukhanov a murit în Ucraina. FOTO: Profimedia Images

Moartea a fost dezvăluită în aceeași zi cu cea a colonelului Denis Kozlov, în vârstă de 40 de ani. Kozlov fusese trimis să-l înlocuiască pe front pe colonelul Serghei Porokhnya, care murise în 14 martie. Kozlov a murit în timpul traversării eșuate a râului Doneț, bătălia în care Rusia a pierdut un batalion întreg fiind considerată una dintre cele mai mari înfrângeri a armatei ruse în Ucraina.

Kozlov a fost ucis după ce forțele ucrainene au lansat rachete în zonă. 

Colonel Denis Kozlov, 40, died in Ukraine May 11, 2022.
Colonelul rus Denis Kozlov a murit în Ucraina. FOTO: Profimedia Images. FOTO: Profimedia Images

Imaginile din satelit au scos la iveală amploarea eșecului suferit de Rusia și au arătat resturile a două poduri de pontoane distruse, plutind pe râul Doneț, și ale tancurilor și vehiculelor blindate.

Se pare că armata rusă încerca să înconjoare Lisichansk și Severodonețk, dar atacul lor s-a transformat într-un masacru atunci când Ucraina le-a intuit planurile.

Moartea lui Kozlov, al 42-lea colonel care a murit în război - evidențiază bilanțul imens suferit de conducerea lui Putin. Rata mortalității este de aproximativ un colonel la două zile.  

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri