Cel mai în vârstă deținut executat pe teritoriul SUA. Pentru ce fusese condamnat la moarte bărbatul de 83 de ani

Data publicării:
moody

Walter Leroy Moody Jr., un american care a plantat bombe în căsuțele poștale pentru a asasina un judecător al curții federale și un avocat al drepturilor civile, în 1989, a fost executat joi, în închisoarea din Alabama unde a stat închis zeci de ani, scrie New York Times.

Moody, în vârstă de 83 de ani, a fost executat cu ajutorul injecției letale și a devenit cel mai bătrân prizonier pedepsit cu moartea. În 1989, Moody s-a aflat la baza mai multor atacuri mortale cu bombă și a unor atacuri dejucate în trei state din sudul Americii.

Bărbatul a fost găsit vinovat la mai multe capete de acuzare, însă a fost condamnat la moarte abia în 1996, pentru asasinarea judecătorului Robert S. Vance, de la Curtea de Apel a Statelor Unite, după ce Moody a plantat o bombă cu 80 de cuie într-un pachet pus în căsuța poștală a acestuia. Când judecătorul a deschis pachetul, bomba a explodat, l-a ucis și a rănit-o grav pe soția lui.

Două zile mai târziu, o altă bombă l-a ucis pe Robert E. Robinson, un avocat de origine afro-americană.

Fiul lui Vance, și el judecător în Alabama, a declarat că nu l-a iertat pe Moody, deoarece acesta nu a dat niciun semn că ar regreta faptele atroce. „Nu sunt psihiatru, dar dacă vorbești despre cineva și spui că e un psihopat, atunci el pare a fi exact genul acesta de persoană, pentru că este complet lipsit de empatie”, a spus acesta.

Moody a negat în tot timpul procesului că ar fi responsabil pentru atacurile plănuite și pentru moartea celor doi bărbați, însă paznicii închisorii au depus mai târziu o mărturie, afirmând că Moody vorbea adeseori singur în celula sa, repetând obsesiv că „ai ucis doi, acum nu mai poți pune la cale un alt atac”. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri