Video Cel mai lung pod din lume construit prin imprimare 3D a fost realizat în China

Data publicării:
pod

O universitate din nordul Chinei a stabilit marţi recordul pentru construcţia celui mai lung pod realizat prin tehnologia imprimării 3D, informează Agerpres, care citează Xinhua.

Cu o lungime de 28,1 metri, podul din beton este construit după modelul Podului Zhaozhou, o structură din piatră sub formă de arc, aflată în provincia Hebei din China, cu o vechime de 1.400 de ani.

Recordul pentru cel mai mare pod realizat prin tehnologia imprimării 3D a fost omologat marţi de Cartea Recordurilor.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Având aproape jumătate din dimensiunea Podului Zhaozhou, structura realizată la imprimanta 3D a fost creată de o echipă de cercetători condusă de profesorul Ma Guowei de la Universitatea de Tehnologie din Hebei şi instalată într-unul dintre campusurile din universitate.

Podul Zhaozhou, cunoscut şi sub denumirea de "Podul Anji", este situat peste râul Xiaohe din ţinutul Zhaoxian, provincia Hebei. El a fost construit în timpul dinastiei Sui (581-618).

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri