Cel mai lung zbor din lume tocmai a devenit și mai lung

Data publicării:
Un avion zboara la mica altitudine, pregatindu-se de aterizare
OMS critică transportatorii aerieni pentru că cer prețuri „scandaloase” pentru transportul echipamentelor medicale. FOTO: Getty Images

Cel mai lung zbor de pasageri din lume dura 18 ore și era privit ca o provocare de rezistență pentru cei care îndrăzneau să se îmbarce la bordul avionului. Acum, acest zbor a devenit și mai lung, informează CNN.

Ruta Singapore-Newark, efectuată de operatorul aerian Singapore Airlines, se întindea pe 15.343 de kilometri și a fost una dintre primele victime ale pandemiei de coronavirus, fiind suspendată pe 23 martie.

În prezent, avioanele care o operează se pregătesc să decoleze din nou, zborul urmând să fie reluat din 9 noiembrie. Va exista însă o diferență: aeroportul din SUA pe care aeronavele vor ateriza va fi schimbat, din Newark (statul New Jersey) în John F. Kennedy (statul New York). Astfel, cursa va crește în lungime cu încă 4 kilometri, la 15.347 de kilometri.

Singapore Airlines a anunțat că schimbarea aeroportului va permite un transport mai eficient de pasageri și marfă. Deși numărul pasagerilor a scăzut, compania estimează o creștere pentru transportul de marfă.

Nu se știe câți pasageri vor zbura pe cea mai lungă rută aeriană din lume, deoarece turiștii nu au voie să intre în prezent în Singapore, fiind permis accesul doar cetățenilor singaporezi, deținătorilor unei vize sau călătorilor din Australia, Brunei, Noua Zeelandă și Vietnam. Cetățenii din anumite provincii din China, Malaezia, Japonia și Coreea de Sud pot călători în orașul-stat în interes de serviciu, dar la solicitarea unei companii din Singapore.

Zborul Singapore-New York va avea loc de trei ori pe săptămână cu o aeronavă Airbus A350-900. La bordul acesteia vor avea loc 187 de pasageri la clasa economic, 24 la clasa economic premium și 42 la clasa business.

Zborurile Singapore-JFK vor dura 18 ore și 5 minute, iar cursele JFK-Singapore vor dura 18 ore și 40 de minute.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri