Cel puțin 11 oameni au murit din cauza căldurii la o ceremonie organizată în aer liber de un ministru indian

Data publicării:
Sute de mii de oameni s-au adunat la un eveniment de premiere a activiștilor sociali lângă Mumbai, India, pe 15 aprilie 2023.
Participanții la ceremonie au stat mai multe ore în aer liber, la temperaturi de 38 de grade. Foto: Profimedia Images

Cel puțin 11 oameni au murit în India după ce au participat la o ceremonie organizată de un ministru în aer liber, duminică, lângă Mumbai, în condițiile în care temperaturile erau de 38 de grade, scrie Times of India.

În jur de 600 de oameni au fost tratați la fața locului pentru insolație iar aproximativ 50 de persoane au fost spitalizate suferind de insolație și deshidratare.

Sute de mii de persoane au participat la ceremonia în aer liber în care ministrul Afacerilor Interne Amit Shah a premiat mai mulți activiși în domeniul social, la periferia orașului Mumbai.

Oamenii au stat timp de cinci ore în căldura sufocantă.

Unele surse au declarat pentru Times of India că ar fi vorba, de fapt, de 13 morți, însă acest lucru nu a fost confirmat oficial.

Opt dintre victime sunt femei de vârstă înaintată.

Eknath Sambhaji Shinde, prim-ministru al statului indian Maharashtra, care are capitala la Mumbai, a cerut ca tragedia să nu fie folosită în scop politic.

"Este un incident dureros și nefericit. Mulți oameni au venit la ceremonie și totul mergea bine dar până la urmă s-a întâmplat acest lucru. Nu vreau să politizăm această întâmplare. Vreau să-i ajut pe cei care au nevoie de tratament", a spus el.

Însă Rajeev Mishra, un activit pentru drepturile omului, spune că "morțile au fost provocate de organizarea proastă a guvernului".

Martorii spun că participanții, care au venit și de la mare distanță, au stat în aer liber și două zile pentru a lua parte la ceremonie.

Iar duminică după-amiază aceștia au fost ținuți ore în șir în bătaia directă a soarelui, fără niciun fel de protecție.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri