Video&Foto Cel puțin 34 de oameni au murit după ce un autobuz s-a răsturnat într-un râu, în Kenya

Data actualizării: Data publicării:
Kenya Bus Accident
Cel puțin 34 de oameni au murit după ce un autobuz s-a răsturnat într-un râu, în Kenya. Foto: Profimedia Images

ACTUALIZARE. Cel puţin 34 de persoane au murit în centrul Kenyei după ce autobuzul în care se aflau a ieşit de pe un pod şi a căzut într-un râu, potrivit unui nou bilanț, relatează Reuters. 

„Până acum, am pierdut 14 femei, 18 bărbaţi şi două fete. Numărul total al morţilor este de 34. Am salvat 11 persoane, care primesc îngrijiri la spital”, a declarat, de la locul accidentului, un oficial al poliţiei locale, comisarul Nobert Komora, pentru postul de televiziune NTV Kenya.

Cel puțin 24 de oameni au murit după ce un autobuz s-a răsturnat într-un râu, în Kenya. Foto: Profimedia Images
Cel puțin 24 de oameni au murit după ce un autobuz s-a răsturnat într-un râu, în Kenya. Foto: Profimedia Images

ȘTIREA INIȚIALĂ: Cel puțin 24 de oameni au murit, în Kenya, după ce autobuzul în care se aflau a căzut de pe un pod în râu, relatează Reuters, citând presa locală.

Potrivit Daily Nation și Standard, accidentul a avut loc duminică seară în centrul Kenyei, în comitatul Tharaka Nithi, când autobuzul care se îndrepta spre capitala Nairobi a ieșit de pe un pod și a plonjat într-o vale adâncă de 40 de metri.

„Anunțăm cu tristețe națiunii ... am pierdut 24 de persoane într-un accident macabru al autobuzului Modern Coast pe celebrul pod peste râul Nithi, de-a lungul autostrăzii Meru - Nairobi", a declarat Nobert Komora, un reprezentant al districtului.

Potrivit Daily Nation, Komora a mai spus că investigațiile inițiale au arătat că este posibil ca frânele autobuzului să fi cedat, împiedicându-l pe șoferul acestuia să vireze în mod corespunzător într-o curbă strânsă de pe pod.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Datele Biroului Național de Statistică arată că 4.579 de persoane au murit în accidente rutiere în Kenya în 2021, o creștere de 15% față de anul precedent.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri