Cel puţin 40 de morţi şi zeci de răniţi după explozia unei cisterne care transporta benzină, în Haiti

Data actualizării: Data publicării:
explozie
40 de morți în urma unei explozii urmate de un incendiu, într-un oraș din Haiti. Foto: Captură video

Cel puţin 40 de persoane au murit, iar altele au fost rănite în urma exploziei unei cisterne care transporta benzină, în Haiti. Surse din cadrul serviciilor de intervenţie spun că deflagrația a fost urmată de un incendiu foarte mare, relatează Reuters.

Explozia a avut loc marţi în oraşul Cap-Haitien și a fost urmată de un incendiu masiv.

"Împărtăşesc durerea şi tristeţea tuturor acestor oameni", a afirmat fostul premier, Claude Joseph, în prezent ministrul de Externe din Haiti.

"Explozia s-a produs în timp ce în jurul autocisternei erau zeci de persoane care încercau să se aprovizioneze cu benzină", a declarat Patrick Almonor, un membru al Consiliului Municipal din oraşul Cap-Haitien, conform publicaţiei Le Nouvelliste.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bilanţul preliminar al exploziei este de 40 de morţi. Alte zeci de persoane sunt spitalizate, conform unor surse medicale citate de publicaţia Le Nouvelliste, citată de Mediafax.

"Suntem depăşiţi de situaţie, avem nevoie urgentă de materiale medicale", a declarat un medic din localitate, Calhil Turenne.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri