Cel puţin cinci morți după ce un microbuz cu migranţi a lovit o altă mașină, în Grecia

Data publicării:
3 migranti pe sosea in grecia
Grecia este una din principalele rute de intrare a migranților în Uniunea Europeană. Foto: Profimedia

Cel puţin cinci persoane au murit sâmbătă, în Grecia, după ce un microbuz plin cu migranţi s-a ciocnit frontal cu un alt automobil, a anunţat poliţia elenă.

Alte şase persoane persoane au fost răniţi grav şi se află în stare critică, au mai precizat autoritățile, potrivit postului național de radio, preluat de dpa și Agerpres.

Vehiculul ce transporta migranţi plecase de la frontiera turco-greacă şi se îndrepta către vestul Greciei. Din cauze deocamdată necunoscute, microbuzul a intrat pe sensul opus de circulaţie, unde s-a ciocnit frontal cu un automobil ce transporta un pasager.

Traficanţii de migranţi folosesc de obicei şoferi neexperimentaţi pentru a transporta migranţi dinspre zona de frontieră către interiorul Greciei. În cazul în care sunt arestaţi, minorii primesc pedepse mai uşoare.

Deocamdată nu există informaţii despre identitatea şoferului microbuzului şi nici despre naţionalitatea şi vârsta victimelor.

După trecerea frontierei turco-greacă, unii migranţi încearcă să ajungă în Italia sau în Europa Centrală cu ajutorul traficanţilor, fără a se înregistra în Grecia ca solicitanţi de azil. Bandele de traficanţi de persoane pot strânge între 2.000 şi 7.000 de euro de la fiecare migrant pe care îl transportă către vestul Europei.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri