Bilanțul morților după cutremurul din Iran a crescut la 3 și peste 800 de răniți

Data actualizării: Data publicării:
casa distrusă de un cutremur
Foto: Captură Twitter/@m_bizar

ACTUALIZARE 14:30. Trei persoane au murit, iar numărul răniţilor a fost estimat la 816 de către guvernatorul provinciei, Mohammad Sadegh Motamedian, citat de agenţia Irna.

„În prezent, 30 de persoane se află în spital, iar ceilalţi răniţi au fost externaţi după ce au primit tratament ambulatoriu”, a declarat Pirhossein Kolivand, şeful Semilunei Roşii.

Operaţiunile de căutare şi salvare a victimelor, desfăşurate cu ajutorul unor grupuri de salvare din provinciile învecinate, s-au încheiat, iar ministrul de interne Ahmad Vahidi s-a deplasat la Khoy pentru a supraveghea situaţia, a precizat Irna, citată de Agerpres.

Casele din 70 de sate au fost avariate între 20% şi 80%, iar pagubele produse în zonele urbane au fost mai mari decât la cutremurele care au lovit anterior regiunea, a precizat Motamedian.

Peste 20 de replici au provocat panică în rândul locuitorilor, care şi-au părăsit casele în pofida condiţiilor de iarnă.

Imaginile difuzate de mass-media iraniene arată oameni stând în jurul focului, sub pături, în condiţiile în care un val de zăpadă s-a abătut asupra nord-vestului ţării.

Știrea inițială:

Cel puţin două persoane au murit şi câteva sute au fost rănite într-un cutremur cu magnitudinea 5,9 care a zguduit nord-vestul Iranului, a informat duminică dimineaţă agenţia oficială de presă IRNA, conform Agerpres.

Mai multe clădiri din zeci de oraşe au fost avariate şi cel puţin 440 de persoane au fost rănite, potrivit sursei.

Cutremurul s-a produs sâmbătă seara la ora locală 21:44 în provincia Azerbaidjanul de Vest, în apropiere de granița cu Turcia, potrivit IRNA, care citează Centrul seismologic iranian din Teheran.

Oraşul Khoy a fost deosebit de afectat, dar cutremurul a fost simţit şi în alte regiuni.

Săptămâna trecută, cel puţin 120 de persoane au fost rănite într-un alt cutremur care a zguduit aceeaşi regiune din nord-vestul Iranului.

Situat la marginile mai multor plăci tectonice şi traversat de mai multe falii tectonice, Iranul se află într-o regiune ce prezintă o puternică activitate seismică. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri