Șase morţi și mai mulți răniți în Belgia, după ce o mașină a intrat cu viteză în mulțimea strânsă la un carnaval

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta pe strada
Cel puțin 4 morți într-un oraș din Belgia, după ce o mașină a intrat în mulțime. Foto: Profimedia Images

ACTUALIZARE. Șase persoane au fost ucise şi 26 sunt rănite după ce un autovehicul a intrat duminică în participanţii la un carnaval în localitatea belgiană Strépy-Bracquegnies, în sudul ţării, la primele ore ale dimineţii, potrivit unui nou bilanţ al autorităţilor, transmite AFP. Bilanţul iniţial era de patru decedaţi, 12 persoane rănite grave şi în jur de 20 cu răni uşoare.

"În stadiul actual al anchetei, ştim că un vehicul a intrat într-un grup (..) şi deplângem şase decese, 26 de răniţi', dintre care 'zece persoane ale căror vieţi sunt în pericol", a declarat într-o conferinţă de presă Damien Verheyen, procuror adjunct la Mons.

"În maşină se aflau două persoane, originare din La Louviere, născute în 1988, respectiv 1990, şi care au fost reţinute", a adăugat el, precizând că pista teroristă este exclusă deocamdată, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 05.00 (04.00 GMT). 

Potrivit unui comunicat al primăriei, un grup de circa o sută de persoane plecase din sala Omnisports şi se îndrepta spre centrul localităţii, când un autovehicul a intrat în mulţime.

"Groaznice veşti de la Strépy-Bracquegnies", a transmis pe Twitter premierul belgian, Alexander De Croo.

"Gândurile mele se îndreaptă către victime şi apropiaţii lor. Întregul meu sprijin merge de asemenea către serviciile de urgenţă pentru ajutorul şi asistenţa aduse", a adăugat De Croo. Potrivit biroului său de presă, premierul se va deplasa în cursul zilei la locul tragediei, însoţit de regele Philippe.

Știrea inițială:

Cel puțin persoane au murit după ce o mașină a intrat în mulțimea de oameni strânsă la un carnaval în oraşul Strépy-Bracquegnies, din sudul Belgiei, la primele ore ale dimineţii. Şoferul a fost prins în timp ce încerca să fugă, au transmis autoritățile locale.

Alte 12 persoane au fost grav rănite şi în jur de 20 au suferit răni uşoare, a indicat primarul Jacques Gobert din oraşul vecin La Louviere, situat la 50 km sud de Bruxelles, potrivit agenţiei Belga, preluată de dpa.

"O maşină care rula cu viteză a intrat în mulţime", a afirmat Gobert. Şoferul a fost prins în timp ce încerca să fugă, a adăugat oficialul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Deocamdată este neclar dacă incidentul a fost unul intenţionat.

Municipalitatea a declanşat planul de urgenţă.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 05.00 (04.00 GMT) în timpul unei ceremonii matinale de carnaval.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri