Cel puțin șase pacienți cu Covid au murit într-un spital din Iordania, după ce sistemul de oxigen s-a defectat

Data actualizării: Data publicării:
Mască de oxigen
Mască de oxigen. Foto: Profimedia Images

Tragedie într-un spital Covid din Iordania, unde șase oameni au murit după ce alimentarea cu oxigen s-a întrerupt. S-a întâmplat într-un oraș situat la 20 de kilometri de capitala Amman, din cauza unei defecțiuni. Ministrul Sănătății a demisionat, fiind acuzat că este "responsabil moral" de cele întâmplate, informează Reuters

Rudele pacienților au povestit cum cadrele medicale, mult prea puține pentru numărul mare de bolnavi, au încercat din răsputeri să-i readucă la viață. Alarmați de situație, 150 de oameni s-au strâns în fața spitalului să afle vești despre cei dragi, iar un număr mare de soldați a fost trimis la fața locului, ca să prevină eventualele violențe.

Regele Abdullah a venit personal la unitatea medicală să se intereseze de soarta pacienților, iar la câteva ore de la tragedie, ministrul Sănătății și-a dat demisia.

Iordania se confruntă cu o creştere a infecţiilor COVID-19 atribuite în principal transmiterii rapide a variantei britanice a virusului. Iordanienii au anunţat săptămâna trecută măsuri mai stricte pentru a reduce răspândirea COVID-19.

Iordania a raportat joi 8.300 de cazuri noi de COVID-19 și cel mai mare număr zilnic de morți de la debutul pandemiei. 

Țara, cu o populație de aproximativ 10 milioane de locuitori, a înregistrat în total 385.533 de cazuri de COVID-19 și 5.224 de decese.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri