Cele două persoane găsite în stare critică în Amesbury, otrăvite cu Noviciok

Data actualizării: Data publicării:
uk

Cele două persoane găsite în stare critică în locuinţa lor din Amesbury au fost otrăvite cu Noviciok, neutotoxina cu care au fost otrăviţi, tot în Marea Britanie, fostul spion rus Seghei Skripal şi fiica acestuia, a anunţat Poliţia metropolitană, scrie BBC, potrivit News.ro. 

Cuplul, Charlie Rowley, în vârstă de 45 de ani, şi Dawn Sturgess, în vârstă de 44 de ani, erau într-o stare critică la momentul la care au fost găsiţi, iar Poliţia spune că nu mai există alte persoane care să aibă simptome asemănătoare.

Confirmarea că cei doi au intrat în contact cu neurotoxina Noviciok a venit în urma unor analize făcute la laboratorul de cercetări militare Porton Down. Poliţia afirmă că nu există niciun indiciu că cei doi ar fi fost vizaţi de un atac. 

Un reprezentant al Poliţiei a spus, de asemenea, că nu poate fi confirmat la acest moment dacă neurotoxina cu care fost otrăvite cele două persoane - Noviciok - provine din acelaşi lot de substanţă cu care au fost otrăviţi fostul spion rus şi fiica acestuia.

Autorităţile anunţaseră miercuri că este vorba despre un „incident major”, după ce un bărbat şi o femeie au fost găsiţi inconştienţi sâmbătă într-o locuinţă dintr-o zonă rezidenţială din Amesbury. Poliţia a subliniat, într-o conferinţă de presă, că oficiali din domeniul sănătăţii publice cred că incidentul nu reprezintă un risc semnificativ la adresa publicului larg.

Amesbury se află la 11 kilometri de Salisbury, unde, în martie, fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica acestuia Iulia au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă, după ce au fost otrăviţi cu Noviciok.
 
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri