Cele trei mari pericole la adresa umanității în acest moment, potrivit premierului Indiei

Data publicării:
Narendra Modi
Narendra Modi

Protecţionismul în creştere, terorismul și lipsa eforturilor de a combate schimbările climatice reprezintă cele mai mari ameninţări la adresa lumii de astăzi, a declarat prim-ministrul indian Narendra Modi, în discursul de deschidere a Forumului Economic Mondial de la Davos, transmite dpa, citată de Agerpres.

narendra
Narendra Modi

„Se pare că ceea ce se întâmplă este opusul globalizării'', a afirmat Modi în faţa Forumului de la Davos, la care participă peste 3.000 de oameni politici, şefi de mari companii, intelectuali de prestigiu şi activişti sociali.

„Forţele protecţionismului îşi înalţă capetele împotriva globalizării'', a mai spus Modi, făcând referire la impunerea de noi tarife, la impasul eforturilor de încheiere a unor acorduri comerciale multilaterale, precum şi la scăderea investiţiilor transfrontaliere.

Declaraţiile premierului indian sunt în opoziţie puternică cu politicile preşedintelui american Donald Trump, aflate sub semnul sloganului „America First'', şi ale administraţiei sale, care a introdus luni taxe sporite asupra importurilor de maşini de spălat şi de panouri solare, notează dpa.

Referindu-se la combatarea schimbărilor climatice, Modi a subliniat că, deşi toată lumea vorbeşte despre reducerea emisiilor de dioxid de carbon, puţine guverne sunt dispuse să împartă cu ţări în curs de dezvoltare tehnologii prietenoase cu mediul.

În acelaşi discurs, premierul indian a indicat terorismul drept cea de-a treia mare ameninţare globală de astăzi. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri