Cerșetorul pianist, protagonistul clipului viral de 11 milioane de vizualizări, a murit la doar 46 de ani

Data publicării:
pianist

În urmă cu 4 ani, un clip în care un cerșetor din orașul canadian Edmonton cânta la un pian amplasat pe una dintre străzile orașului s-a viralizat și a ajuns în toată presa internațională. Clipul a fost văzut de cel puțin 11 milioane de ori, iar talentul incredibil al lui Ryan Arcand i-a impresionat mai ales pe locuitorii din Alberta, care s-au mobilizat să îl ajute. Însă soarta bărbatului a fost una crudă: el s-a stins din viață, la doar 46 de ani, relatează BBC News.

Arcand se lupta de ani de zile cu alcoolismul, cu problemele de sanatate mentală și locuia în continuare pe străzi, deși devenise cunoscut în lumea întreagă. Destinul bărbatului pare să fi fost pecetluit încă din copilărie: la patru ani, el a ajuns într-un centru de plasament, împreună cu fratele lui. După ce au fost luat acasă de o familie de asistenți maternali, Arcand a început să cânte la pianul din beciul casei.

„A fost ca și când eram făcuți unul pentru altul. Te uiți la pian și te îndrăgostești de el”, a declarat Ryan, într-un interviu acordat CBC, la scurt timp după ce clipul devenise viral.

El a povestit că a învățat să cânte singur, după ureche, și că obișnuia să reproducă la pian melodiile pe care le auzea la televizor, iar mai târziu a început să își scrie propriile piese.

La 13 ani, el a fugit în orașul Edmonton, unde a trăit pe străzi. A început să bea și mai cânta la pian în biserici, în spitale sau în piața Sir Winston Churchill, pentru a face rost de bani. Notorietatea pe care a câștigat-o când clipul cu el cântând la pian a ajuns viral pe internet l-a ajutat, la început. Ryan a ajuns într-o casă de ajutor social, iar Roslyn Polard, femeia care l-a filmat, a folosit banii câștigați din clipul respectiv pentru a-i cumpăra un pian.

Dar situația nu a durat mult. Bărbatul a ajuns din nou pe străzi, a stat un timp la închisoare, apoi la spital, a început din nou să bea și i s-a interzis să mai cânte în piața din Edmonton.

În 2016, într-un interviu acordat APTN, el mărturisea că ar vrea să se lase de băut, dar simte că nu mai există nicio speranță pentru el: „Am tot băut. E îngrozitor...nu știu ce să mai fac. Muzica mea e un vis frânt. Un vis care ar fi putut fi. Nu mai există nicio speranță pentru mine, să fiu sincer”.

Bărbatul va fi îngropat în acest weekend, de către familia sa îndepărtată.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri