Charles Michel: Aderarea Ucrainei la UE va fi discutată în „zilele următoare”

Data publicării:
Președintele Consiliului European, Charles Michel.
Președintele Consiliului European, Charles Michel. Foto: Profimedia Images

Cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană va fi discutată în „zilele următoare”, a spus luni președintele Consiliului European, Charles Michel, într-un mesaj pe o rețea socială.

„UE susține cu fermitate Ucraina în eforturile de a ușura suferințele provocate de agresiunea Rusiei și de a asigura securitatea nucleară”, a spus mai Michel. „Solidaritatea, prietenia și sprijinul fără precedent din partea UE pentru Ucraina sunt de neclintit.”

Și președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a postat pe Twitter un mesaj în care spune că a vorbit cu președintele Consiliului European despre amenințarea la adresa instalațiilor nucleare și problema apartenenței Ucrainei la UE. „Poporul Ucrainei merită asta. Opriți Rusia”, ți-a încheiat mesajul Zelenski.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană chiar în timpul primelor negocieri ruso-ucrainene din Belarus. Zelenski a declarat pe data de 28 februarie că țara ar trebui să fie primită în Uniunea Europeană în procedură de urgență.

„Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toți copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toți europenii și cel mai important, să fim la egalitate. Sunt sigur că asta este corect, sunt sigur că asta am meritat. Sunt sigur că este posibil”, a spus Zelenski.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri