China impune lockdown într-un oraș de peste un milion de locuitori după ce au fost descoperite trei cazuri asimptomatice de coronavirus

Data publicării:
profimedia-0650555340
Testare Covid în Xi'an, China. Foto cu caracter ilusrativ: Profimedia Images

Yuzhou, un oraș din China, cu o populație de peste un milion, a intrat în lockdown după ce au fost descoperite trei cazuri asimptomatice de infectare cu coronavirus.

Autorităţile din oraşul Yuzhou, situat în provincia Henan la aproximativ 800 km sud de capitala Beijing, i-au anunţat luni seara pe cei 1,2 milioane de locuitori ai metropolei că nu mai au voie să îşi părăsească locuinţele, pentru a limita răspândirea virusului, conform AFP, citat de Agerpres.

De la începutul epidemiei, autorităţile chineze aplică strategia „zero COVID”, care constă în depunerea tuturor eforturilor necesare pentru a limita apariţia de noi cazuri de coronavirus.

Cu toate acestea, focare sporadice au apărut cu regularitate în ultimele luni, iar autorităţile şi-au sporit vigilenţa pe măsura apropierii Jocurilor Olimpice de Iarnă, care vor avea loc în februarie.

Măsura, a cărei durată nu a fost precizată, a fost luată după descoperirea a trei cazuri asimptomatice de infectare cu coronavirus.

Peste tot în Yuzhou „vor fi instalate bariere pentru a aplica cu stricteţe măsurile de prevenție”, au transmis autoritățile locale din oraș pe o rețea socială chineză. În prezent, este interzisă părăsirea oraşului fără aprobarea autorităţilor.

China a raportat, marţi, 175 de cazuri noi, dintre care 95 în oraşul Xi'an din nordul ţării, cu o populaţie de 13 milioane de locuitori, care se se află în lockdown de aproape două săptămâni.

Este cel mai important şi mai strict lockdown impus în China după cel din Wuhan, de la începutul pandemiei.

Xi'an, renumit pentru „armata sa de teracotă”, este noul centru al pandemiei în China. Peste 1.600 de cazuri au fost raportate în această metropolă din 9 decembrie.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri